دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

  • ۰
  • ۰

اپن سورس به چه معناست؟
متن باز - متن باز - Mediasoft
منبع باز در مینی کامپیوترها، که گاهی اوقات به عنوان منبع باز شناخته می شود، اصطلاحی است که نشان می دهد یک محصول به دیگران اجازه می دهد از کد منبع، اسناد طراحی یا محتوای آن استفاده کنند.


این اصطلاح اغلب به مدل منبع باز اشاره دارد که در آن نرم افزار یا سایر محصولات منبع باز تحت مجوز منبع باز به عنوان بخشی از یک جنبش منبع باز منتشر می شوند. استفاده از این اصطلاح در ابتدا فقط در حوزه نرم افزار به کار می رفت، اما به تدریج از نرم افزار فراتر رفت و شامل سایر محتوای باز و اشکال همکاری باز نیز می شود.

متن باز
اصطلاح ساده انگلیسی متن باز یا متن باز گهگاه در کتاب هایی با بیش از صد سال قدمت به کار رفته است. برای مثال، توماس ویلیس در سال 1685 در کتاب «همه بخش‌های کاربردی فیزیک» نوشت: «مایع با جریانی قوی از زخم خارج می‌شود، گویی از منبع باز آزاد شده است. این کار تا زمانی ادامه می یابد که مایع به طور کامل از پا تخلیه شود. با این حال، معنای مدرن کلمه متن باز برای اولین بار توسط گروهی از افراد در جنبش نرم افزار آزاد پیشنهاد شد. این افراد جهت گیری های سیاسی و پرسش های فلسفه اخلاق را که واژه نرم افزار آزاد به طور ضمنی به آن اشاره می کند، مورد انتقاد قرار دادند و از این رو سعی کردند با تغییر وضعیت به این مفهوم از منظر تجاری نگاه کنند. علاوه بر این، ابهام کلمه نرم افزار آزاد مانع استفاده از آن در شرکت های مختلف شد. این گروه شامل کریستین پترسن، تاد اندرسون، لری آگوستین، جان هال، سام اوکمن، مایکل تایمن و اریک ریموند بود. در جلسه ای در پالو آلتو، کالیفرنیا، پترسن پیشنهاد کرد که از عبارت منبع باز در پاسخ به اعلام کد منبع نت اسکیپ برای مرورگر Navigator استفاده شود. روز بعد، لینوس توروالدز حمایت خود را از این اصطلاح اعلام کرد و فیل هیوز آن را در مجله لینوکس تأیید کرد. در ابتدا به نظر می رسید که ریچارد استالمن، بنیانگذار جنبش نرم افزار آزاد، می خواهد از این اصطلاح نیز استفاده کند، اما بعداً نظر خود را تغییر داد. نت اسکیپ کد منبع خود را تحت مجوز عمومی Netscape و سپس تحت مجوز عمومی موزیلا منتشر کرد.

در میان اعضای این گروه، ریموند در تلاش برای رواج کلمه جدید بسیار فعال بود. او برای اولین بار در فوریه 1998 برای استفاده از این اصطلاح به انجمن نرم افزار آزاد مراجعه کرد. مدت کوتاهی پس از آن او به همراه بروس پرینس ابتکار منبع باز را تأسیس کرد.

پس از یک رویداد برنامه ریزی شده توسط تیم O'Reilly در آوریل 1998، این اصطلاح توجه بیشتری را به خود جلب کرد. این رویداد که در ابتدا با نام Freeware Summit و بعداً Open Source Summit شناخته می شد، میزبان مدیران بسیاری از مهمترین پروژه های منبع باز بود. این افراد شامل لینوس توروالدز، لری وال، برایان بهلاندورف، اریک دویچلند، گیدو ون روسوم، مایکل تایمن، پل ویکس، جیمی زاوینسکی و اریک ریموند بودند. در این نشست واژه های جایگزین واژه نرم افزار آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت. تیمون فکر می کرد بهتر است از کلمه Sourceware استفاده کند، در حالی که Raymond استفاده از کلمه open source را پیشنهاد کرد. سپس این دو کلمه توسط حضار در جلسه مورد ارزیابی قرار گرفت و برنده آن عصر در یک کنفرانس مطبوعاتی معرفی شد.

بسیاری از مؤسسات بزرگ و رسمی از جنبش منبع باز حمایت کردند. یکی از این سازمان ها، بنیاد نرم افزار آپاچی است که از پروژه هایی مانند چارچوب متن باز Apache Hadoop و سرور منبع باز HTPP Apache HTTP پشتیبانی می کند.

  • ۰۰/۱۰/۱۵
  • مینی کامپیوتر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی