دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

  • ۰
  • ۰

نکات مهم در مورد هارد و پارتیشن بندی

پارتیشن بندی یعنی تقسیم فضای هارد به دو یا چند قسمت به طوری که هر یک از این قسمت ها به عنوان یک هارد دیسک مجزا در ویندوز عمل کنند. امروزه با افزایش فضای هارد دیسک های مینی کامپیوترها که برای رایانه ها خریداری می شود، پارتیشن بندی تقریباً ضروری شده است زیرا چندین هارد دیسک کوچک اطلاعات را بهتر از یک هارد دیسک بزرگ ذخیره می کند.

هارد

امروزه بسیاری از رایانه ها دارای هارد دیسک های با ظرفیت بالا هستند، اما از این فضا به درستی استفاده نمی شود. اطلاعات، فایل‌ها و برنامه‌های ویندوز معمولاً در درایو C در کنار یکدیگر قرار دارند و اگر اتفاقی برای سیستم بیفتد، همه از هم می‌پاشند.

اما اگر هارد دیسک را به دو یا چند قسمت تقسیم کنید، در واقع دو یا چند درایو مستقل دارید که یکی از آنها روی اطلاعات درایوهای دیگر تأثیری نخواهد داشت. این به شما امکان می دهد فایل های داده را از فایل های برنامه ویندوز جدا کنید و اسناد، عکس ها و فیلم ها را حتی در صورت خرابی ویندوز ذخیره کنید.

یکی از دلایلی که بسیاری از کاربران به طور کامل از سیستم خود نسخه پشتیبان تهیه نمی کنند این است که فضایی برای پشتیبان گیری از فایل خود ندارند. اگر بخواهید به طور مرتب آن را تکرار کنید، تهیه نسخه پشتیبان از یک سی دی نیز زمان بر است.

اما تهیه نسخه پشتیبان از هارد دیسک سریع و آسان است. البته بعید است که همه افراد دو هارد دیسک روی سیستم خود داشته باشند.

اگر دو پارتیشن وجود داشته باشد، می توان از دومی به عنوان پشتیبان پارتیشن اول استفاده کرد. در این صورت اگر ویندوز از کار افتاد یا مشکلی پیش آمد، می توانید از کل ویندوز در پارتیشن دوم بک آپ بگیرید تا در کمتر از نیم ساعت آن را با تمامی برنامه ها و نرم افزارها بازیابی کنید.

البته توجه داشته باشید که این شما را از خطر آسیب فیزیکی هارد دیسک نجات نمی دهد. این بدان معناست که اگر هارد دیسک از نظر فیزیکی آسیب دیده و غیر قابل استفاده باشد، دیگر نمی توانید از نسخه پشتیبان خود استفاده کنید.

به همین دلیل، همیشه بهتر است یک نسخه پشتیبان بر روی سی دی داشته باشید. دیسک‌های سخت از نظر فیزیکی از چندین دیسک مغناطیسی تشکیل شده‌اند که در فواصل بسیار کوتاه روی هم قرار گرفته‌اند و توسط یک محور مرکزی نگهداری می‌شوند.

این صفحات حول این محور می چرخند و می توانند اطلاعات مغناطیسی را در دو طرف ثبت کنند. مقاصد داخلی وجود دارد که می توان آنها را برای خواندن و نوشتن اطلاعات روی صفحات جابه جا کرد. برای درک بهتر موضوع، یک صفحه گردان را تصور کنید که در آن یک بشقاب چرخانده شده و سر آن روی بشقاب قرار می گیرد.

با این حال، این مقایسه چندان دقیق نیست، زیرا صفحه گردان فقط یک سر دارد که آن هم با صفحه نمایش در تماس فیزیکی است، در حالی که هارد دیسک اینطور نیست، زیرا برای هر طرف یک هد وجود دارد و هیچ تماس فیزیکی ندارند.

مورد دیگر این است که سر در میز گردان به سمت مرکز صفحه مارپیچ می شود، در حالی که سرهای روی هارد کاملا آزادانه به جلو و عقب حرکت می کنند. چرخش پلاترها و حرکت سر به جلو و عقب باعث می شود تا هر جایی از دیسک قابل دسترسی باشد.

  • ۰۰/۰۹/۲۰
  • مینی کامپیوتر

مینی کامپیوتر

هارد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی