RAM در مینی کامپیوتر چیست؟
RAMیک حافظه با دسترسی تصادفی است و برای ذخیره موقت اطلاعات روی گجت ها و رایانه ها استفاده می شود تا به کاربران امکان دسترسی سریع به اطلاعات را بدهد. اهمیت این جزء یکی از اجزای اصلی یک سیستم کامپیوتری است و بدون RAM سیستم بی معنی خواهد بود. در اینجا می خواهیم اطلاعات مربوط به RAM در یک کامپیوتر شخصی را بررسی کنیم. این رم ها معمولا در اسلات های مخصوص به خود در مادربرد در کنار CPU قرار می گیرند.
بدون شک هر کامپیوتری برای اجرا به رم نیاز دارد، اما این قسمت برای سیستم ما چه نیازی دارد؟
مقدار صحیح رم چقدر است؟
چه زمانی باید به فکر ارتقای رم سیستم خود باشیم؟
پاسخ به این سوالات در ادامه مورد بحث قرار خواهد گرفت.
خروجی ویدئو برای رم DDR4
رم بهترین انتخاب برای دسترسی سریع به اطلاعات است
رم استفاده شده در سیستم شما نقش بسیار مهمی دارد. این به مادربرد اجازه می دهد تا بدون استفاده از هارد دیسک بسیار کند به سرعت به داده ها دسترسی پیدا کند و آنها را ذخیره کند. اگرچه امروزه اکثر سیستم ها به SSD های پرسرعت مجهز هستند، اما RAM همچنان بهترین گزینه برای افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات سیستم است. با این حال، ذخیره داده ها در RAM تنها زمانی اتفاق می افتد که نیاز باشد. تصور کنید که وارد دنیای ارل کارما شده اید. آنها روی میز خواهند ماند. در اینجا، RAM مانند یک میز است که امکان دسترسی آسانتر و سریعتر به اطلاعات مورد نظر را فراهم می کند و لازم نیست هر بار که می خواهید کشوهای دسکتاپ را بردارید، باز کنید، که قطعا روند را کاهش می دهد.
از آنجایی که رایانه شما برای اجرای ویندوز و برنامه هایی که اجرا می کنید از رم استفاده می کند، مقدار رم مورد نیاز برای هر فرد و برای هر مرحله کاری ممکن است متفاوت باشد. برای اینکه بفهمید سیستم شما چقدر رم مشغول است، با اولویت ویندوز خود مشورت کنید، که نشان می دهد هر برنامه چقدر فضای رم و چقدر فضا استفاده می کند. اگر برای مثال با حجم زیادی از فضای اشغال شده توسط رم روبرو هستید که حدود 80 درصد را اشغال کرده است، اگر تقریباً تمام فضای شما را اشغال نکند، نیازی نیست فوراً به فکر بازسازی رم باشید.
تصور غلط اکثر کاربران کامپیوتر این است که هر چه رم بیشتری آزاد کنید، بهتر است. اگر نقش RAM ذخیره سازی فرآیندهای مورد نیاز است تا بتوانید سریع و با سرعت کم به آنها دسترسی داشته باشید، هارد سیستم تنها به عنوان ذخیره دائمی اطلاعات قابل استفاده است. خالی شدن مکرر رم و عدم استفاده از فضای رم سیستم برای چندوظیفگی هیچ فایده ای برای شما ندارد و تنها باعث کاهش سرعت کار شما می شود زیرا بازیابی اطلاعات از هارد دیسک بیشتر از سرعت رم یا حتی SSD زمان می برد. رم سیستم را لمس نکنید.
خروجی ویدئو برای رم DDR4
زمان اصلاح رم فرا رسیده است
این سوال که کاربران به چه مقدار رم نیاز دارند به میزان استفاده آنها بستگی دارد، اما نکاتی وجود دارد. برای ویندوز 10، مایکروسافت سیستمی با 8 گیگابایت رم را توصیه می کند تا بتوانید یک سیستم خوب با عملکردهای زیاد و بازی های مناسب را اجرا کنید. 8 گیگابایت رم برای اکثر کاربران کافی است اما برای گیمرهای حرفه ای که بازی های با کیفیت بالا انجام می دهند یا برای برخی از کاربرانی که از نرم افزارهای بسیار سنگین مانند Photoshop، Premier Pro و نرم افزارهای دیگر مانند شبیه ساز استفاده می کنند. کسانی که رم را اشغال می کنند باید بیشتر در مورد رم فکر کنند.
اگر فکر می کنید رم سیستم فعلی شما به سرعت پر می شود و حتی فرآیندهای ساده نیز باعث پر شدن و کاهش سرعت سیستم می شوند، ممکن است بخواهید رم خود را ارتقا دهید. برای ارتقای رم باید جزئیات دیگری مانند ظرفیت فعلی رم مانند نوع و سرعت رم را بدانید. اگر این اطلاعات را نمی دانید، می توانید از برنامه هایی مانند Speccy استفاده کنید. نوع رم سیستم شما بستگی به نوع پردازنده و مادربرد دارد اما به طور کلی رم کامپیوتر به دو دسته DDR، DDR2، DDR3 و DDR4 تقسیم می شود و حجم آنها معمولا از 1 گیگابایت و دو برابر شروع می شود. . البته رم DDR4 تنها با مادربردهایی که از DDR3 پشتیبانی می کنند سازگار نیست، بنابراین حتما نوع رم مادربرد را بررسی کنید. حداکثر سرعت رم مادربرد و ظرفیت آن یکی دیگر از مواردی است که باید در هنگام ارتقا رم به آن توجه کرد. اینها شامل نرم افزارهایی مانند Crucial RAM Tool است که نوع رم مورد استفاده در سیستم یا لپ تاپ شما را شناسایی می کند و ارتقاء رم را هدایت می کند.