دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

  • ۰
  • ۰

کارت گرافیک چیست و آشنایی با انواع کارت گرافیک

برای مطالعه مقاله انواع مادر برد اینجا را کلیک کنید. 

کارت گرافیک، واحد پردازش گرافیکی یا GPU برای کارت ها، یکی از مهم ترین اجزای کامپیوتر است که به شما امکان می دهد تصویر را روی صفحه نمایش داشته باشید.

کارت‌های گرافیک قدیمی‌تر روی مادربرد بودند، اما امروزه این فناوری به قدری پیشرفته است که کارت‌هایی معرفی شده‌اند که با CPU یکپارچه شده‌اند. در برخی از نسخه ها کارت ها به صورت جداگانه تحویل داده می شوند.

کارت گرافیک که گاهی اوقات واحد پردازش بصری یا VPU نامیده می شود. در واقع وظیفه کارت گرافیک کامپیوتر پردازش یا نمایش یک تصویر بر روی صفحه کامپیوتر مانند کیف پول خانگی، لپ تاپ، گوشی هوشمند یا گجت است.

اجزای یک کارت گرافیک یک کارت از قسمت های مختلفی تشکیل شده است، به عنوان مثال: برد الکترونیکی مدار چاپی حافظه پردازنده یا GPU اختصاصی یکی از وظایف اصلی کارت کاهش حجم کاری پردازنده یا CPU اصلی است.

تولید کنندگان کارت گرافیک تولید کنندگان کارت گرافیک دو شرکت قدیمی AMD و nVidia از تولیدکنندگان انواع کارت گرافیک هستند. کارت های این دو شرکت معمولا GForce برای Nvidia و ATI برای AMD نامیده می شوند. هر کدام از این شرکت ها مزایا و معایب خود را دارند. اما به طور کلی معمولا از کارت های گرافیک ATI برای انجام بازی ها استفاده می کنند. یکی از دلایل آن قیمت ارزان تر نسبت به رقبا و کیفیت خوب این کارت ها است.

بیشتر بخوانید: دستورالعمل خرید CPU انواع کارت گرافیک کارت گرافیک AMD AMD مدت‌هاست که به تولید کارت‌های گرافیکی مقرون‌به‌صرفه معروف بوده و تا به امروز نیز همین‌طور بوده است. از میان کارت های AMD می توان به سری Radeon RX اشاره کرد. این نوع کارت ها علاوه بر مقرون به صرفه بودن، عملکرد عالی نیز دارند.

اگر بودجه شما تا 200 دلار است، می توانید از این نوع کارت گرافیک استفاده کنید. این مدل های کارت حتی بهتر از مدل های کارت در سری Nvidia GTX 1650 هستند.

از طرف دیگر، اگر بودجه بیشتری دارید، می توانید به سراغ سری Nvidia بروید تا از فناوری های جدیدتری مانند ردیابی تشعشع و DLSS بهره ببرید. همچنین لازم به ذکر است که در برخی از بازی ها، کارت گرافیک های AMD به دلیل بهینه سازی آن بازی برای کارت های شرکت، عملکرد بهتری دارند.

به عنوان مثال، برخی از بازی های Hitman استفاده از پردازنده های گرافیکی AMD را توصیه می کنند. کارت گرافیک NVidia کارت های گرافیک انویدیا همیشه به کیفیت خوب و البته قیمت بالا معروف بوده اند. این کارت ها در سیستم های حرفه ای کاربرد دارند و به 3 دسته Quadro، Geforce و Tesla تقسیم می شوند.

کارت گرافیک انویدیا تسلا کارت گرافیک انویدیا تسلا این کارت ها برای مراکز داده و سرورها هستند و در ایستگاه های کاری استفاده می شوند. این کارت ها برای مقاصد حرفه ای و پیشرفته استفاده می شوند. پردازش داده های سنگین، انیمیشن و رندر، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ از جمله کاربردهای این کارت ها هستند.

کارت هایی مانند NVIDIA Tesla K40، NVIDIA Tesla K80. کارت گرافیک NVIDIA Quadro کارت گرافیک NVIDIA Quadro این GPU ها برای کارهای گرافیکی و طراحی و رندر طراحی شده اند. کارایی این کارت ها در زمینه هایی مانند مهندسی، پزشکی، معماری و ... می باشد که معماری این پردازنده ها بر اساس معماری کپلر می باشد.

این کارت ها در سری 2 FX با کارایی بسیار بالا برای نرم افزارهای طراحی و صنعتی می باشند. دسته دوم کارت های Quadro NVS برای وظایف CAD و CAM هستند. کارت گرافیک NVIDIA Geforce کارت گرافیک NVIDIA Geforce این کارت ها مبتنی بر معماری Kepler هستند و از GPGPU پشتیبانی می کنند. اولین کارت گرافیک های این سری در سال 1999 و جدیدترین آنها در سال های 2020 و 2021 عرضه شدند.این کارت ها برای سیستم های بازی بسیار مناسب هستند. کیفیت خوب قطعات در کنار قیمت بالا از ویژگی های این کارت ها می باشد. بهترین کارت گرافیک های 2020 بهترین کارت گرافیک های سری انویدیا NVIDIA GeForce RTX 3090 = بهترین کارت گرافیک دنیا اینکه این غول NVIDIA را بهترین کارت گرافیک دنیا بدانیم کمترین کاری است که می توان انجام داد. کارت گرافیک RTX 3090 یکی از بهترین کارت های موجود در بازار است.

این کارت با جایزه ای در حدود 100 میلیون تومان آرزوی هر بازیکنی است. این کارت می تواند بازی ها را با کیفیت 8K اجرا کند. همچنین یکی از گران ترین کارت های گرافیک جهان امروزی است.

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3090 از دیگر ویژگی های این کارت می توان به موارد زیر اشاره کرد: 10000 هسته کدا 24 گیگابایت حافظه GDDR6X لیتوگرافی 8 نانومتری فرکانس: 2016 تا 1695 در حالت تقویت پهنای باند 384 بیت حداکثر توان مصرفی: 350 وات خروجی تصویر: 4 قطعه با وضوح 4320 در 7680 کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3080 در مرحله بعد GTX 3080 است که قیمت این کارت حدود 80 میلیون تومان است.

این کارت دارای امکاناتی از قبیل: رزولوشن 4K، ردیابی پرتو، مجهز به 8700 هسته کودا و 10 گیگابایت حافظه توانسته اند پس از کارت RTX 3090 خود را به عنوان یک کارت قدرتمند معرفی کنند. این کارت برای کسانی که می خواهند بازی های امروزی را با حداکثر تنظیمات گرافیکی انجام دهند و قیمت کارت RTX 3090 سنگین است پیشنهاد می شود.

کارت گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3080 کارت های فوق بهترین کارت گرافیک های گیمینگ سال 2020 هستند. بهترین کارت گرافیک های سری AMD کارت گرافیک AMD Radeon VII کارت گرافیک AMD Radeon VII

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی