نصب زیروکلاینت
نحوه نصب زیروکلاینت
بعد از تهیه دستگاه زیرو کلاینت باید آن را در مکان مناسب راهاندازی و نصب نماییم، نحوه راهاندازی آن بسیار مهم است و در این مقاله سعی کردهایم، شما را با نصب آنها بیشتر آشنا کنیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
آموزش نصب زیرو کلاینت:
نصب زیروکلاینت اغلب برای تمامی مدلها بهصورت مشابه انجام میگیرد. نصب آنها شامل چندین مرحله بوده که شامل اتصال دستگاه به شبکه و منبع برق، اتصال مانیتور و ماوس، نصب برنامههای مدیریتی، ساختن کاربر یا یوزر، اجرای فایل مالتی یوزر پچ و اتصال آنها به سرور میباشد.
نصب برنامههای مدیریتی :
برای اینکه هر نوع زیرو کلاینت را نصب نماییم، نیازمند یک نرمافزار مدیریتی هستیم، با استفاده از این برنامه میتوانید دستگاهها را برای سرور تعریف نمایید. مثلاً میتوانیم از برنامه وی ماتریکس Vmatrix برای سیستم مدیریتی زیروکلاینت VcloudPoint اشاره نماییم که معمولا برای راه اندازی این دستگاه باید برنامه بر روی سرور نصب شوند. در ادامه می توانید به تعریف کاربران و آی پی های ثابت و … بپردازید که همگی از طریق تنظیمات یوزر کنترل انجام میگردد.
وقتی که مراحل نصب نرمافزار مدیریتی و معرفی بر روی سرور به پایان رسید، شما باید زیرو کلاینت را روشن نموده و به بخش تنظیمات آی پی آن رفته و ip را برای سرور تعیین نمایید و همچنین درون بخش computer host شده و با زدن گزینه add میتوانید اینکار را انجام دهید. با زدن دکمه connect می توانید یوزرنیم و پسوردتان را در سرور زیروکلاینت وارد نمایید. و در پایان با زدن دکمه لاگین می توانید وارد شوید. البته این نحوه راه اندازی زیروکلاینت های مدل وی کلود می باشد که به طور کلی راه اندازی زیروکلاینت ها بر روی سه پروتکل بنام های پروتکل RDP، PCoIP و Citrixراه اندازی می شوند که روش نصب آن را در ادامه خدمتتان توضیح خواهیم داد.
راه اندازی بر روی پروتکل RDP
همانطور که در بخش بالا اشاره کردهایم آر دی پی یکی از پروتکلهای مجازیسازی میباشد که توسط شرکت مایکروسافت تولید شده است و یکی از معروفترین پروتکلهای ارتباطی میان زیرو کلاینتها و سرورها میباشد. معمولاً حتی بدون نیاز به نرمافزار از این پروتکل میتوانید بر روی ویندوز استفاده نمایید. این روش بر روی ویندوزهای ۷ و ۸ و ۱۰ قابلاستفاده و اجرا است و نیازمند دانش و تخصص کافی نیست. البته امنیت این روش به نسبت پایینتر است.
پس باید یک نسخهای از ویندوز نظیر ویندوز ۷ یا ۱۰ را بر روی سرور نصب نموده و محدودیت ریموت به ویندوز را غیرفعال سازید. به این دلیل که ویندوز یک ویندوز کلاینتی میباشد و نیم توانید بیش از یک نفر همزمان به آن ریموت بزند. با برنامه هایی نظیر RDP Wrapper می توانید چنین محدودیت هایی را به آسانی بردارید. سپس قابلیت ریموت ویندوز را فعالسازی کرده و یوزرهای موردنظرمان را می سازیم. هر یوزر را عضو گروه ریموت دسکتاپ نموده و با این روش می توانید برای فعالسازی قابلیت های بیش از یک یوزر بر روی ویندوز ۱۰ استفاده نمود.
روش دیگر فعالسازی ویندوز سرور باید رول و نقشهایی را درون ویندوز سرور بنام remote desktop session host اضافه نمود و به راحتی تعداد بی نهایت یوزر را فعال خواهید کرد.
راهاندازی زیرو کلاینتها بر روی پروتکل های PCoIP
معمولاً این پروتکل ها را با الگوریتم های رمزگذاری شده یاد می کنند که سرعت و کیفیت تصاویر آنها نصب به نوع RDP بسیار بالاتر است و همچنین امنیت بیشتری را دارا است. برای راه اندازی این پروتکل ها نیاز به مهارت و دانش مجازی سازی دارید و باید به ماشین مجازی مسلط باشید. اولین ماشین سروری که باید به آنها مسلط باشید بنام DC (Domain Control) می باشد و ماشین بعدی نیز horizon connection server نام دارد که آنها نقش مدیریت دسکتاپ را برعهده دارند و همچنین یک ماشین دیگر بنام horizon view agent وجود دارد که به عنوان یک ویندوز که کاربران می توانند تصاویر آن را بر روی صفحه نمایش خود مشاهده نمایند. البته اگر می خواهید کاربران تصویر سرور را ببینند و به محیط خودشان لاگین شوند باید برنامه ای بنام horizen view client را بر روی سرور نصب نمایید.
راهاندازی زیرو کلاینتها بر روی پروتکل های Citrix
یکی از برترین پروتکل های ارتباطی میان زیروکلاینت ها با سرورها محسوب می شود و سرعت بالایی در انتقال تصاویر بر بستر شبکه دارد و همچنین با دستگاه های زیادی نیز سازگاری دارد. تنها عیب این پروتکل ها سختی و پیچیده بودن راه اندازی آنها می باشد. برای راه اندازی چنین پروتکلی باید دانش تخصصی داشته باشید و لایسنس فعال سازی آن را نیز باید بخرید و نمی توانید کرک آنها را همانند روش PCoIP تهیه نمایید.
مراحل نصب زیروکلاینت به بیان سادهتر:
راهاندازی زیرو کلاینتها بهطورکلی شامل چند گام میباشد که در بیشتر زیرو کلاینت ها مشترک می باشد :
گام اول:
نصب نرمافزار مدیریتی زیرو کلاینت خود بر روی سرور ( کامپیوتر مادر) .
گام دوم:
ساخت یوزر( User) برای کاربران .
گام سوم:
نصب فیزیکی دستگاه که معمولاً پشت مانیتور یا در کنار آن قرار میگیرد.
گام چهارم:
اجرای فایلی مانند Multi User Pach که بتواند عملیات ریموت را روانتر و سریعتر نماید.
گام پنجم:
لاگین کردن به سرور، یا بهصورت اتوماتیک است ، یا IP سرور به صورت دستی برای اتصال به زیرو کلاینت داده می شود.
- ۰۰/۰۷/۲۰