دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

دنیای مینی کامپیوترها

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

ارائه جدیدترین مقالات و مطالب علمی روز درباره علوم کامپیوتر و فناوری

  • ۰
  • ۰

مقدمه:

تین کلاینت رایانه‌ای کوچک با کاربردهای مختلف می‌باشد که با استفاده از منابع سخت‌افزاری کمتر و مصرف انرژی پایین‌تر می‌تواند جایگزینی خوب و با قیمت باصرفه‌تر برای کامپیوتر‌ها در سازمان‌های دولتی و خصوصی یا کامپیوتر‌های شخصی باشد. در این مقاله ما می‌خواهیم Thin Client را معرفی کنیم و کاربردهای آن را شرح بدهیم با ما همراه باشید.

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت‌ها رایانه‌هایی با ابعاد کوچک هستند که می‌توانند در سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ و کوچک و یا به‌عنوان کامپیوترهای شخصی مورداستفاده قرار بگیرند. مصرف پایین‌،قیمت مناسب، ابعاد کوچک و امنیت بالای این محصولات باعث شده که خریداران به آن جذب شوند.

در واقع تین کلاینت محصول تازه‌ای در بازار نیست بلکه یکی از اساسی‌ترین مفاهیم در رشته کامپیوتر است. ما قبلاً آن را به‌عنوان dumb terminal می‌شناختیم. تین کلاینت‌ها فاقد هارددیسک و فن می‌باشند و نبود قطعات متحرک در این دستگاه نگهداری آن را بسیار راحت‌تر کرده است. همچنین تین کلاینت‌ها نسبت به کامپیوتر‌های شخصی حرارت کمتری تولید می‌کنند که آن‌ها را برای محیط‌های گرم مناسب می‌کند.

تین کلاینت هم می‌تواند سیستم‌عامل داشته باشد هم بدون سیستم‌عامل کار کند به‌طوری‌که برای بوت شدن کاملاً متصل به سیستم سرور اصلی باشد یا می‌توانند دارای یک سیستم‌عامل محلی باشد. بر روی تین کلاینت‌ها می‌توان انواع سیستم‌عامل‌های ویندوز، توزیع‌های لینوکس و یونیکس را نصب و اجرا نمود.

انواع تین کلاینت‌ها از نظر کاربری:

• استفاده به صورت کامپیوتر شخصی

• استفاده به‌صورت اتصال به سرور

تین کلاینت شخصی:

همان‌طور که در بالا گفته شد بر روی تین کلاینت‌ها می‌توان انواع سیستم‌عامل‌های مختلف را نصب کرد پس می‌توان از آن به‌عنوان کامپیوتر‌های شخصی در مکان‌های مختلف استفاده کرد. تین کلاینت‌ها به‌خاطر ابعاد کوچک خود از هارد دیسک استفاده نمی‌کنند و به‌جای آن می‌توان از حافظه‌های ssd در آن‌ها استفاده کرد.

تین کلاینت‌ها فاقد درایو DVD-/CD-ROM هستند ولی می‌توان از درایوهای اکسترنال یا خارجی DVD-/CD-ROM استفاده کرد. همچنین پردازنده‌های این دستگاه‌ها نسبت به کیس‌های عادی به خاطر نبود فن ضعیف‌تر عمل می‌کند تا حرارت زیادی تولید نکند. از فواید تین کلاینت‌ها نسبت به کامپیوتر‌ها می‌توان به قیمت به‌صرفه‌تر و ابعاد کوچک‌تر آن اشاره کرد.

همچنین توان مصرفی بسیار (بسته به نوع آن) حدود ۳۰ وات دارد. تین کلاینت‌ها به خاطر نداشتن قطعات متحرک در ساختار خود نسبت به مادربورد‌های معمولی که عمری حدود ۵۰ هزار ساعت دارند عمر بسیار بالاتر و بهتر حدوداً ۱۰۰ هزار ساعت دارند. پس اگر دستگاهی برای کاربردهای روزانه مثل تماشای فیلم، وب‌گردی، پاسخ‌دادن به ایمیل‌ها و ... و همچنین طول عمر دوبرابری نسبت به کامپیوترهای شخصی و ابعاد کوچک‌تر و مصرف برق پایین‌تر و از همه مهم‌تر قیمت مناسب می‌خواهید تین کلاینت‌ها می‌توانند انتخاب مناسبی برای شما باشند.

تین کلاینت متصل به سرور:

تین کلاینت‌ها علاوه بر استفاده شخصی و نصب سیستم‌عامل بر روی آن می‌توانند بدون سیستم‌عامل هم استفاده شوند به صورتی که برای بوت شدن کاملاً نیاز به سرور داشته باشند این کار مزایایی دارد که در پایین به آن اشاره می‌کنیم.

desktop virtualization:

در محل کار باید تمام نرم‌افزارهای مورد نیاز را بر روی کامپیوتر‌ها و یا لپ‌تاپ‌ها نصب کرد تا بتوان به‌درستی به کار ادامه داد و همچنین باید اطلاعات در سرورها ذخیره شوند ولی اگر از تین کلاینت‌ها استفاده شود می‌توان نرم‌افزارها را تا هروقت که به آن احتیاج بود بر روی سرورها قرار داد و تین کلاینت‌ها از آن استفاده کنند و همچنین اطلاعات را به‌راحتی بر روی سرور ذخیره کنند. به این کار desktop virtualization گفته می‌شود.

از نظر امنیت، مزیت اصلی استفاده از یک تین کلاینت برای مجازی‌سازی دسکتاپ این است که آنها نیازی به دسترسی مستقیم به سیستم‌عامل نقطه پایانی یا endpoint ندارند. به این ترتیب، کاربران در برابر موقعیت‌هایی که در آن ویروس‌ها و حملات هکری رخ می‌دهد، بهتر محافظت می‌شوند. همچنین امنیت شبکه با نصب نرم‌افزارهای غیرمجاز و ناامن توسط هر شخص کاهش می‌یابد و بکاپ گیری هم آسان‌تر می‌شود.

امنیت:

استفاده از تین کلاینت‌ها از آن جهت باعث افزایش امنیت می‌شوند که این دستگاه‌ها نمی‌توانند اطلاعات را در نرم‌افزارهای غیرمجاز و یا در مکان دیگر جز سرور ذخیره کرد پس اطلاعات از دست نرفته و آسیب نمی‌بینند از این جهت حتی لزوم نصب آنتی‌ویروس هم از بین می‌رود.

علاوه بر آن مدیران سازمان‌ها به‌راحتی می‌توانند به اطلاعات ورودی و خروجی نظارت کنند. تین کلاینت‌ها عمدتاً در به‌راحتی کامپیوترها دست‌کاری نمی‌شوند، بنابراین احتمال آلوده شدن دستگاه به بدافزار کاهش می‌یابد. این باعث شده که شرکت‌هایی مانند Dell Wyse از تبلیغاتی مانند”virus-immunity” "ایمنی در برابر ویروس" برای محصولات خود استفاده کنند.

کاهش هزینه:

یکی از واضح‌ترین مزایای تین کلاینت‌ها کاهش هزینه برای سازمان‌ها هستند این دستگاه‌ها علاوه بر این که هزینهٔ خرید پایین‌تری دارند مزایای زیر را هم دارد.

• پشتیبانی IT

• کاهش هزینه نظارت و مدیریت

• همچنین به خاطر توان مصرفی پایین‌تر (حدوداً ۳۰ وات) در مقایسه با کامپیوترها (حدوداً ۱۵۰ وات) هزینه برق مصرفی هم کاهش می‌یابد.

• طول عمر حدوداً دوبرابری این دستگاه‌ها نسبت به کامپیوترها

بهره‌وری بیشتر:

• راه‌اندازی سریع و انعطاف بیشتر

• کاهش نیاز به افراد متخصص

• کاهش زمان تعمیر دستگاه‌ها

• یکی از مزایای مهم این دستگاه‌ها اتصال آن‌ها به سرور از هر نقطه چه در ساختمان چه در سراسر جهان می‌باشد که نظارت را راحت‌تر می‌کند.

در آخر تین کلاینت دستگاهی باصرفه با طول‌عمر بالاست که می‌تواند به شما کمک کند، امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

  • ۰۰/۰۶/۲۲
  • مینی کامپیوتر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی