اگر این مقاله را مطالعه میکنید، احتمالاً به دنبال خرید یک تین کلاینت (به انگلیسی: Thin Client) هستید. سرورها اکثر کارها و پردازش ها را برای شما انجام میدهند و فقط بخش کوچکی از فضا به تین کلاینت اختصاص پیدا میکند. دیگر خبری از هارد دیسک هم نیست! حال تین کلاینت چیست؟ چه چیزی از آن یک رایانه عالی میسازد؟ و آیا نقصی هم دارد؟ در این مقاله قصد داریم برخی از مزایا و معایب تین کلاینت ها را باهم مورد بررسی قرار دهیم.
تین کلاینت چیست؟
اگر تاکنون نام تین کلاینت ها را نشنیدهاید، احتمالاً از خود درباره چیستی و کاربرد آن میپرسید.
در یک شبکه کامپیوتری، اکثر کارها توسط سرور انجام میشود، اما در این بین تین کلاینت به شما برای صرفه جویی در حافظه ذخیره سازی و پردازش های دسته جمعی کمک میکند. تین کلاینت یک رایانه کوچک و سبک است که برای شبکه های کامپیوتری طراحی شده. این دستگاه میتواند با کمترین میزان مصرف انرژی و منابع سخت افزاری، بالاترین کارایی را برای شما ارائه دهد.
مزایا و معایب تین کلاینت ها
یک تین کلاینت دارای مزایای فراوانی است. گروه مینی کامپیوتر، ارائه دهنده خدمات فناوری اطلاعات، همه مزایا و معایب یک تین کلاینت را در فهرست زیر شرح داده است. اگر قصد خرید یک تین کلاینت را دارید، این مقاله به شما کمک میکند که بدانید این دستگاه برای کار شما مناسب است یا خیر.
مزایا:
1- فضای ذخیره سازی:
فضای ذخیره سازی اولین دلیلی است که باعث میشود یک نفر از تین کلاینت ها استفاده کند. هر روز افراد بیشتری به دلیل اینکه میخواهند در فضای ذخیره سازی اطلاعاتشان صرفه جویی کنند، از تین کلاینت ها استفاده میکنند. اگر یک فضای کاری کوچک دارید، یک تین کلاینت میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. همانطور که از اسمشان پیداست آنها واقعاً کوچک هستند و میتوانند فضای بیشتری را در مقایسه با رایانه های کلاسیک به شما ارائه دهند.
2- انرژی:
اگر میخواهید به کره زمین و طبیعت آن کمک کنید و تلاش خود را برای سبز شدن آن انجام دهید، یک تین کلاینت انتخاب عالیای است. حتی اگر مسائل محیط زیستی و استفاده آن از سوخت های فسیلی برای شما آنچنان اهمیتی ندارد، میتوانید با استفاده از یک تین کلاینت در مصرف برق فضای کاریتان صرفه جویی کنید.
3- قیمت:
بیایید اندکی درباره هزینه و قیمت این تین کلاینت ها صحبت کنیم. قیمت یک تین کلاینت بسیار مقرون به صرفه تر از هر رایانه دیگری در بازار است. میتوانید یک تین کلاینت با قیمت 100 دلار خریداری کنید. به طور متوسط قیمت آنها حدود 600 دلار است که بدیهی است با توجه به نوسانات قیمت ارز در ایران، هزینه ها متغیر هستند. این مقدار بسیار کمتر از متوسط هزینه ای است که برای خرید یک پی سی باید پرداخت کنید. با خرید این تین کلاینت ها نه تنها در قبض برق خود صرفه جویی میکنید، بلکه در قیمت تجهیزات نیز صرفه جویی می کنید.
4- طول عمر:
طول عمر یک تین کلاینت بسیار بیشتر از رایانه معمولی است. اگر بخواهیم آنرا به صورت شفاف تر بیان کنیم، به تمام قطعاتی که در داخل یک رایانه معمولی دارید فکر کنید. تین کلاینت ها قطعات داخلی کمتری دارد. لازم نیست نگران خرابی هارد دیسک و یا خاموش شدن فن باشید. تین کلاینت با نداشتن این اجزا دوام بیشتری خواهد داشت.
اگر میخواهید درباره این تین کلاینت ها بیشتر بدانید، وبسایت مینی کامپیوتر اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهد داد.
معایب:
هر چیزی که دارای نکات مثبت و مزایایی است، دارای معایب هم هست. البته این به معنی بی استفاده بودن آن چیز نیست. فقط شما نمیتوانید 100% یک چیز را یکجا داشته باشید.
1- مشکلات سرور:
از آنجا که یک تین کلاینت، خارج از سرور اصلی کار میکند، ممکن است برخی مشکلات سرور را تجربه کنید. وقتی حتی بخواهید ایمیل خود را چک کنید یا کوچک ترین کد ها را در این رایانه ها اجرا کنید، نیاز دارید که آن را به شبکه متصل کنید، در حالی که رایانه های معمولی به خودی خود کار میکنند و این یکی از معایب بزرگ این رایانه هاست.
2- فضای کم نرم افزاری:
یک تین کلاینت واقعاً برای عملیات و پردازش های کوچک استفاده میشود. اگر برای انجام کارهایتان نیاز به نرم افزار های خاص یا سنگینی دارید، این رایانه ها برای کار شما مناسب نیستند. یک تین کلاینت برای انجام این عملیات ها ساخته نشده است.
3- نیاز به اینترنت پرسرعت:
اگر قصد ندارید از اینترنت پرسرعت در خانه یا محل کار خود استفاده کنید، در این صورت پول خود را هدر دادهاید. یک سرویس تین کلاینت فقط با اتصال به اینترنت پرسرعت، همانطور که باید کار میکند. اتصال به اینترنت با سرعت پایین برابر با کندی کار این دستگاه ها است.
امیدوارم این مزایا و معایب به شما کمک کند بهتر تصمیم بگیرید که آیا خرید یک تین کلاینت برای شما مناسب است یا خیر.
- ۰۰/۰۶/۲۰